Алексинчани шампиони Јадранске лиге

У Спортској хали Табор у Марибору (Словенија) у суботу је одржан финал фоур Јадранске џиу-џицу лиге и 16. Међународни турнир „Марибор опен”, на којима су учествовали и представници Џудо и џиу-џиу џицу клуба НиФ из Алексинца.

У екипном такмичењу, у финал фоуру Јадранске лиге за 2019. годину, НИФ је ушао као четворопласирана екипа тако да је у првом сусрету наступио са првопласираном екипом Славија из Источног Сарајева (БиХ-РС), док су се у другом мечу састали другопласирана екипа Феникс из Подгорице (ЦрнаГора) са трећепласираном екипом АДК Марибор из Марибора (Словенија). У првом, веома тешком мечу са пуно резултатских обрта НиФ је победио Славијуса 3,5:2,5, док је у другом сусрету екипа Феникса победила домаћу екипу, АДК Марибор, резултатом 5:1. У борби за треће место Славија је победила АДК Марибор. У изузетно тешком финалном мечу између НиФ-а и Феникса резултат је био 3:3, али је победа припала НиФ-у због више остварених победа фул ипоном.

 

Све у свему, НиФ је четврти пут у својој историји постао победник и освајач Јадранске лиге. Овај успех остварили су следећи такмичари: капитен екипе Милан Станисављевић, Никола Трајковић, Немања Пејчић, Филип Трајковић, Милош Миљковић, Никола Петровић и Младен Миловановић.

Коначан пласман у финал фоуру Јадранске лиге за 2019. годину: 1. НИФ, Алексинац, (Србија), 2.Феникс, Подгорица (Црна Гора), 3. Славија, Источно Сарајево (БиХ-РС), 4. АДК Марибор (Словенија).


Пет злата за такмичаре НиФ-а

Иако је Европска џиу-џицу федерација препоручила да се због корона вируса не наступа на масовим спортским манифестацијама, у Марибору је ипак је одржан међународни турнир на коме је наступило преко 300 такмичара из осам европских држава: Аустрије, Немачке, Румуније, Црне Горе, БиХ, Србије, Хрватске, Северне Македоније и Словеније. На овом турниру чланови НиФ-а заблистали су у пуном сјају и освојили пет златних медаља, а освајачи су Алекса Спасић (пионири, – 38 кг), Младен Миловановић (кадети, – 60 кг), Никола Петровић (кадети, – 66 кг), Немања Пејчић (јуниори, +94 кг) и Милан Станисављевић (сениори, +94 кг).


За пружену помоћ и подршку из НиФ-а су упутили речи захвалности на адресу Општине Алексинац, Спортског савеза, Спортско-рекреативног центра Алексинац и других предузећа и физичких лица.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 15 =