Aleksinčani položili ispit

U Domu kulture danas je održana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je dragocenu tečnost dalo 77 davalaca. Akciju su organizovali Zavod za transfuziju krvi iz Niša i Crveni krst Aleksinca, uz podršku Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srce” iz Aleksinca i Kluba DDK „Železničar” iz Niša.

‒ Povod za današnju akciju je nedavna nesreća na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša u kojoj je, nažalost, stadalo petoro lica i još tridesetoro je povređeno, kaže Dragan Jovanović Lera koji je danas dao krv 104. put. ‒ U nedavnoj prošlosti i naša sredina je osetila posledice velikih tragedija, počev od nekoliko rudarskih katastrofa, zatim saobraćajne nesreće kod Doljevca do NATO bombardovanja, pa su brojni davaoci krvi osetili su potrebu da na ovaj način iskažu svoju solidarnost i humanost ‒ navodi Jovanović.

Osim Aleksinčana, u današnjoj akciji učestvovali su i davaoci krvi iz: Velikog Drenovca, Grejača, Tešice, Nozrine, Moravca, Prćilovice, Žitkovca, Kraljeva, Subotinca, Mozgova i Bobovišta i članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Železničar” iz Niša. .

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five − one =