Оригиналан календар Центра за културу и уметност

У Дому културе данас су уручене награде најуспешнијим учесницима ликовног конкурса „Културна баштина Алексинцаˮ. Иако је рок за предају радова био веома кратак, на конкурс је стигло преко седамдесет радова на којима су ученици узраста од 6 до 18 година користећи разне ликовне технике представили историјске и културне знаменитости алексиначке општине. Идеја Центра за културу и уметност била је да се од пристиглих радова изаберу најбољи за календар ове установе за 2019. годину.

‒ Захваљујући вама добили смо радове и могућност да имамо оригиналан календар, јер смо одабрали 12 радова, за сваки месец у години по један, а на насловној страни објављени су радови који су добили похвалу ‒ рекла је директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин приликом уручења награда.

Аутори радова који ће красити странице календара су Николина Раичевић, Меланија Аврамовић и Милица Алексић (ОШ „Љупче Николић”)Андреа Крстић, Миља Франета и Дајана Матејић (ОШ „Вожд Карађорђе”) Ђорђе Ђорђевић,( ОШ „Јован Јовановић Змај”), Мартина Митровић (Мозгово), Мирослава Стефановић, Викторија Марковић, Ања Ристић и Кристина Јовић (Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”).

Похвале су добили ученици основних школа „Љупче Николићˮ, „Вожд Карађорђеˮ, „Јован Јовановић Змајˮ и „Вук Караџићˮ, ученици Техничке школе „Прота Стеван Димитријевићˮ a mеђу похваљенима су и две девојчице из ПУ „Ланеˮ из Добрујевца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − six =