Алексинчани одбранили титулу

На републичком финалу Олимпијских сеоских игара у Новом Селу код Врњачке Бање, такмичари са подручја алексиначке општине заблистали су у пуном сјају, другу годину заредом понели ласкаву титулу најбоље општине у Србији и тиме одбранили прошлогодиђњу титулу из Ариља.

На 48. Републичком такмичењу у Олимпијским сеоским играма Србије општина Алксинац је освојила 15 златних, 7 сребрне и 3 бронзане медаље у екипном такмичњу.

− На овом такмичењу учествовало је око 500 такмичара и то укупно у 89 екипа, од тога 53 мушких и 36 женских екипа из 32 месне заједнице и 10 општина. Такмичари су се надметали у 11 дисциплина. Од тога 9 дисциплина у мушкој и женској конкуренцији, а док су две дисципилне биле само мушка конкуренција − рекао Душан Пешић, директор Спортско-рекреативног центра Алексинац.

У баскету су злато освојиле и мушка и женска екипа, што је случај и са одбојком, рукометом, стоним тенисом, шахом и пикадом, док је злато у народном вишебоју освојила само женска екипа. Када је реч о сребрним одличјима, њиме су се окитиле мушке и женске екипе у кросу и стрељаштву, а такође и мушка екипа у народном вишебоју. У малом фудбалу освојена је бронза.

Када је реч о освојеним појединачним медаљама, у кросу је освојено једно злато за жене, док су сребро и бронзу понели мушки чланови ове екипе. У народном вишебоју жене су појединачно освојиле злато и сребро, док је бронза у пикаду припала члану алексиначке екипе.

Овако сјајни резултати на републичком такмичењу су највероватније последица  добре организације такмичења на општинском нивоу које је радио Спортско-рекреативни центар.

− Похвалио бих за учешће све месне заједнице општине Алексинац и раднике Спортско-рекреативног центра, Србобрана Миловановића и Ненада Крстића, који су уложили велики труд да ово такмичење буде на оваквом нивоу − додао је Пешић.

Колико је ово велики успех показује број освојених медаља у Врњачкој бањи, а и проценти који јасно кажу да је у општину Алексинац донето више од половине медаља са овог такмичења, односно да су наше екипе и појединци освојили више одличја него сви остали такмичари. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 1 =