Интерактивним програмом обележен Европски дан језика

Поводом обележавања Европског дана језика, данас су у малој сали Основне школе ,,Вожд Карађорђе” ученици уз помоћ својих наставника, едукативном и интерактивном представом показали своје знање из разних, страних језика.

Ученици су на позорници, пре свега својим другарима из четвртог разреда, наставницима, а и ученицима осталих разреда, представили како се на занимљив начин могу научити поједине стране речи и кратке реченице.

− Као сваког 26. септембра, и ове године обележили смо Европски дан страних језика. Уз помоћ колеге и колегиница, Весне Јовановић, Драгане Антић и Слободана Живковића, припремили смо једну малу приредбу за четвртаке. Надам се да ће им се допасти – рекла Сања Тошић, наставник франсуског језика пре почетка представе.

Поред енглеског, како наша саговорница каже, најомиљенијег језика међу ученицима, наставници француског језика се труде им приближе овај језик, колико је то могуће. Обострани успех се може приметити тиме што су ученици отпевали пар популарних песама на француском језику, а њихови другари, односо публика, нису могли да одоле, па су им се придружили.

Након отпеваних песама уследио је и квиз у коме су учествовале три екипе. Њихов задатак био је тај, да подигну папир са написаним језиком, и тако дају одговор на ком је језику изговорена дата реч. Поред српског језика, пред ученицима су се нашле речи на страним језицима као што су шпански, бугарски, енглески, грчки, кинески…

Иначе, саму иницијативу обележавања Европског дана језика покренуо је Савет Европе 2001. године, у сарадњи са Европском комисијом. Од тада се овај дан обележава широм Европе сваке године, 26. септембра. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − two =