Алексинчани јесењи шампиони

После девет првенствених кола, јуче је завршен јесењи шампионат рукометаша у Б групи Прве лиге – Исток.

Наш представник у овом такмичењу, РК Алексинац, гостовао је лесковачкој Дубочици и, како и очекивало, забележио још једну победу. Алексинчани су славили са 31:38 и тако освојили прво место и титулу јесењег шампиона.

‒ Ово је први пут да смо јесењи прваци ове лиге; до сада смо увек били други или трећи. Наискреније честитам момцима, без обзира на то што је на овој утакмици у појединим моментима дошло до опуштања јер, реално говорећи, Дубочица је доста слабија од нас ‒ каже за наш портал тренер РК Алексинац, Владан Стошић. – Мени је најбитније да се нико није повредио и да је атмосфера у екипи остала онаква какву тражим малтене од почетка бављења тренерским послом. Када се заврши пауза, покушаћемо да се добро припремимо за наставак, како би и на крају првенства били на првом месту ‒ не крије амбиције наш саговорник.

Најефикаснији у екипи Алексинца са девет голова био је Немања Ристић, а по шест погодака  постигла су тројица играча, Марко Савић, Бојан Стефановић и капитен Огњен Тривунац.

Дакле, Алексинац је шампионску титулу освојио са 16 бодова, а даље следе Ртањ и Ариф Књаза са по 14 бодова, Нишка Бања има 13 бодова, итд.


ДУБОЧИЦА 54-2 – АЛЕКСИНАЦ 31:38 (14:21)

СРЦ Дубочица, Лесковац. Гледалаца: 50. Судије: Марко Цветковић, Дејан Спасић (Ниш). Седмерци: Дубочица 4 (4), Алексинац 3 (1). Искључења: Дубочица 6, Алексинац 8 минута.

ДУБОЧИЦА: Манојловић, О. Трајковић 7, Николић 4, Крстић 2, Кочић, Мирковић 1, Денић 9, Г. Цветковић, А. Трајковић, В. Цветковић, М. Ђорђевић, Трако, Божиновић 2, Станковић 6, П. Ђорђевић.

АЛЕКСИНАЦ: Јовановић, Нисић 3, Живановић, Ристић 9, Савић 6, Стефановић 6, Тривунац 6, Митроић, Милановић 3, Недељковић 1, Пекас 1, Миљковић, Бојовић 3.


Фотографије: РК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eight =