Zvezdana prašina

Алексиначки театар на гостовању у Атини

Глумци ансамбла „Театар 91” следећег викенда гостоваће у Атини, где ће извести комад „Звездана прашина”, који је по тексту нашег чувеног драматурга Душана Ковачевића, режирао Бранислав Недић. Публици у атинском позоришту „New Star Art Cinema” поклониће се Алексинчани Бојан Цветковић, Зорица Стевановић, Срђан Стојадиновић и крушевачки глумци Јелена Томић, Јована Ђорић и Предраг Миленковић. Ово гостовање наших глумаца поред Општине Алексинац, оснивача позоришта, подржале су Амбасада Републике Србије у Грчкој и Општина Лаврио.

Симболично ће комад бити изведен 24. марта од 12 часова, на дан почетка бомбардовања Србије.

Milena Rašić‒ Прошло је 20 година НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом, тог 24. марта 1999. године земље учеснице у бомбардовању нису заобишле ни градић крај Јужне Мораве. У најтежим данима Алексинац добија прву хуманитарну помоћ из такође малог града на југу Грчке – Лавриа. Од тог дана настаје једна нераскидива веза малих рударских градова. И након 20 година то пријатељство траје – подсећа директорка „Театра 91” Милена Рашић. 

Пријатељство треба одржати у најтежим, али и у најрадоснијим данима живота, и пренети на млађа поколења и то треба да буде мотив свима – додаје директорка.

„Звездана прашина”, комедија коју креирају брачне згоде и незгоде, премијерно је изведена октобра 2016. године. Иако је писана за други медиј, телевизију, садржи све што је карактеристика Ковачевићевог стила, а глумци „Театра 91”, већ су овим комадом побрали симпатије публике у позориштима широм Србије.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 7 =