„Алексиначке успомене” вечерас на зидовима Арт галерије

Почетком априла ове године, Центар за културу и уметност Алексинац расписао је ликовни конкурс под називом „Алексиначке успомене”, како би подстакао уметнике да време проведено у изолацији искористе на креативан начин.

Инспирацију за овај ликовни конкурс требало је да учесници пронађу у самом Алексинцу, његовом духу, шарму, лепотама, културним добрима и историјским знаменитостима, али сасвим дозвољено и у његовој тамној страни која нуди богат садржај за уметничко истраживање.

Узраст и образовање учесника, као и избор ликовне технике није био ограничен. На конкурсу су право учешћа имали академски уметници, аматери, афирмисани аутори и деца, али се упркос очекивањима организатора одазвао мали, али показало се сасвим довољан број заинтересованих излагача.

− Циљ ове изложбе је да нас подсети на традицију, историју и културу града, али и да нас подстакне да преиспитамо однос према средини у којој живимо, на начин који само ликовна делатност то дозвољава и може – поручио је Марко Миладиновић, организатор Ликовног програма. 

Изложба „Алексиначке успомене” представиће радове осам аутора. Отварање је заказано за вечерас у 19 сати у Арт галерији Центра за културу и уметност.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + fifteen =