Алексинац и Ражањ заједно на Сајму туризма у Нишу

Своје туристичке потенцијале општине Алексинац и Ражањ представиће заједничким штандом на 24. Међународном сајму туризма који је почео данас у нишкој Хали „Чаир” и траје до 1. априла.

У Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац” која је и задужена за промоцију туристичких дестинација у општини Алексинац кажу да неколико година нису били на овом сајму, већ на јесењем који је скромнији по броју учесника и простору на којим се одржава. Сада су посетиоцима понудили информације о културно-историјским споменицима и о значајним верским објектима који по свом значају превазилазе локалне оквире. Значајан део, нарочито у летњем периоду, туристичке понуде су и смештајни капацитети Хотела „Босфорус”.

Наравно значајна дестинација је и Липовац из више разлога. Од природних потенцијала до чињенице да се у овом селу налази и средњовековни манастир „Свети Стефан”.

– Наравно, у промоцији наше установе увек причамо о томе да нам је смештај подно Озрена, у близини манастира, нешто од изузетне вредности. Тамо су лепо уређени терени, природа нетакнута, храна нам је изузетна, смешај такође. За сада имамо чиме да се похвалимо и ових уназад неколико година, али и ранијих година. Сви наши корисници су били задовољни и увек су нам се радо враћали – каже Милена Максимовић, директорка Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац”.

На овогодишњем Сајму туризма у Нишу представиће се преко 150 туристичких организација и агенција из Србије и земаља у региону, а за овогодишњу земљу партнера Сајма изабрана је Северна Македонија.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + eleven =