Алексинац домаћин фотографима из Србије

Фестивал фотографије Србије биће одржан у Алексинцу у наредна три дана и у оквиру тродневног програма, од 17. до 19. септембра, окупиће фотографе из свих крајева наше земље.

Део садржаја овог фестивала биће доступан и за све заинтересоване посетиоце, па ће тако бити отворене три изложбе фотографија, уприличено приказивање документарног филма, промоција фото-монографија и свечана додела признања и звања.

У Арт галерији и Дому омладине сутра, 17. септембра, у 17 сати биће отворена 65. Републичка изложба фотографија. У холу Дома културе биће изложена поставка радова 10 најактивнијих чланова Фото савеза Србије у 2020. години, док ће у Клубу уметника ЦКУ бити приређена Самостална изложба Ненада Боројевића „На асфалту”, најактивнијег члана Фото савеза Србије у 2020. години.

Другог дана, у суботу 18. септембра, у 15 сати и 30 минута у Великој сали Дома културе биће приређена свечана додела признања и то ФИАП звања, ФСС звања, 10 најбољих аутора, 10 најбољих клубова и награда за животно дело. Сат времена касније, дакле у 16 сати и 30 минута, биће одржана промоција документарног филма из циклуса Великани Србије – филм „Тело и линије” Данила Цветановића.

Вече ће затворити промоција фото-монографија чланова Фото савеза Србије са почетком у 17 сати и 15 минута. Овом приликом биће представљене монографије „Рударски танго” Славомира Васића и Хаџи Миодрага Миладиновића, „Моја земља” Слободана Чавића и „Моје осамдесете” аутора Драгана Бабовића.

Фестивал фотографије Србије реализује се у организацији Фото савеза Србије и Фото клуба Алексинац уз подршку Центра за културу и уметност, a под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 15 =