Црвени крст кренуо са новим пројектом

Црвени крст Алексинца је једно од 33 удружења са којима су јуче у Нишу потписани уговори за коришћење средста за реализацију пројеката од јавног интереса на конкурсу Кабинета министра без портфеља. Ради се о удружењима са територија изразитно неразвијених општина, односно јединица локалне самоуправе из четврте групе.

За реализацију пројекта под називом „Знањем до здравља и безбедности Рома и Ромкиња” алексиначком Црвеном крсту је додељено 275 хиљада динара.

− Пројекат се бави унапређењем јавног здравља, подстицањем ромског становништва на имунизацију против Ковида 19 и освешћивањем деце и младих у ромским насељима о проблему трговине људима. Идеја је да ромски лекар преко јавних радионица и трибина у самим ромским подстандардним насељима додатно информише и мотивише ромско становништво на неопходност имунизације пред налет новог таласа ковид пандемије − рекла је Јелена Ружић, стручни сарадник Цреног крста Алексинац.

Паралелно са овом акцијом у ромским насељима волонтери Црвеног крста Алексинац реализују и радионице за децу и младе и промотивне активности у циљу борбе против тргиовине људима.

Насловна фотографија: Кабинет министра без портфеље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =