Алексинац добија Здравствени центар, именован вршилац дужности директора

Дуго најављивано спајање две алексиначке здравствене установе, Дома здравља и Опште болнице, како је објављено на званичом сајту једне од ових установа, започето је данас. Сходно Закону о здравственој заштити из 2019. године, ове две самосталне установе у догледно време функционисаће као један правни субјекат. Дом здравља и Општа болница биће делови нове установе по имену Здравствени центар Алексинац.

Министарка здравља је сходно Закону о здравственој заштити, стоји на званичном сајту Дома здравља, разрешила директора ове установе, као и директора Опште болнице Алексинац, др Родољуба Живадиновића и др Горана Видића. За вршиоца дужности директора Здравственог центра Алексинац у оснивању именовала је др Горана Видића, специјалисту ортопедије са трауматологијом, који је до сада ту дужност обављао у Општој болници.

Општа болница Алексинац

У поменутој објави на сајту Дома здравља, објашњено је и како ће се убудуће руководити новом установом. Након оснивања Здравственог центра, нови вршилац дужности директора Здравственог центра Алексинац поставиће управнике Дома здравља и Опште болнице, који ће тада бити делови Здравственог центра, али неће имати директоре, већ управнике, пошто ће сходно закону постојати само један директор, а то је директор Здравственог центра. 

Пошто Здравствени центар Алексинац још увек није основан, а обе установе од данас немају директоре, до оснивања Здравственог центра Алексинац Домом здравља управљаће досадашњи помоћник директора др Драган Стаменковић, а у Општој болници његов колега др Сретен Вујошевић.

У објави на званичној страници Дома здравља се указује да су се ових дана појавиле бројне нетачне информације у вези са функционисањем и руковођењем алексиначким здравственим установама, које су објављене од стране недобронамерних особа. Још се и каже, да се за спајање знало годинама уназад и цео процес се одвија сходно Закону о здравственој заштити из 2019. године, само је било питање времена када ће Министарство здравља започети процес спајања установа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + seventeen =