Pero Defformero

„Al rok fest” ponovo obradovao posetioce: Pero Deformero stiže na Taš

Posetioce „Al rok festa” koji se održava u Aleksincu avgusta meseca, organizatori su i ovoga puta prijatno iznenadili objavom prvog izvođača koji će ove godine pozdraviti publiku na Tašu. Posle brojnih poznatih srpskih bendova, na red je došao i novosadski sastav Pero Deformero, koji spaja naizgled dva nespojiva žanra – metal i folk.

„Gastarbajter”, „Metal sviraću”, „Hipster”, „Gotičarka”, „Ekstra”, „Kauboj iz Bosne”, samo su neki od hitova koje donosi četvročlana ekipa predvođena Goranom Biševcem.

Pero Defformero

Novosadske metal-folkere najpre je proslavio hit „Došli smo do kraja puta…”, a Goran Biševac kod šire publike popularnost stiče nakon objave pesme „Masovna sa’rana”. Zanimljivo je da se danas na njihovim svirkama mogu videti i ljubitelji metal zvuka, ali i oni koji preferiraju folk muziku. Osim šaljivim tekstovima i odličnom muzikom, sastav Pero Deformero pažnju publike privlači i spotovima koji obiluju kičom, pa je njihova publika već navikla da vidi balerinu u beloj haljinici na deponiji u „Horor Bišketovom” spotu ili gastarbajtera u belom odelu pored mešalice. To belo odelo, beli šešir i upadljiv nakit su i zaštitni znak osnivača grupe i vokala Gorana Biševca.

Festival
“Al rok fest”: Foto iz arhive

– Oni nam donose gastarbajterski metal, pun društvene kritike kroz humor i karikiranje balkanske turbo-folk muzike, koji iako kroz zafrkanciju, pokazuje zube u svoj svojoj oštrini – podsećaju organizatori festivala. 

Sastav je osnovan 1993. godine, a pored Bišketa čine ga Saša Friš – gitara, Andraš „Bandi” Išpan – bas i Luka „Rorule” Jelisavčić – bubnjevi. Pored gomile svirki po gradovima Srbije, Pero Deformero su uspešno nastupali u drugim zemljama kao što su Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Austrija.

Prema najavi organizatora peti AL rok fest održaće se od 27. do 29. avgsuta, a nastup Novosađana najavljen je za poslednji dan festivala, 29. avgust. Imena ostalih izvođača biće naknadno poznata.

Foto sa naslovne:Fejsbuk stranica Pero Defformero 

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

seventeen − 9 =