140 година од обнове храма у Великом Дреновцу

Вечерњом службом, а потом пригодним културно-уметничким програмон мештани Великог Дреновца у суботу, 7. августа, обележиће 140 година од обнове храма Свете Петке.

Почетак вечерње службе заказан је за 18 часова, а потом, од 20 часова у порти овог храма наступиће поред домаћина, Културно-уметничког друштва „Видовдан”, ГКУД „Алексинац”, КУД „Иван Цветковић” из Гркиње и КУД „Јасеница” из истоименог места.

Током програма, поред ученика Основне школе „Аца Синадиновић” из Грејача који ће изводити духовне песме, наступиће хармоникаши и певачи, па ће публика имати прилику да чује изворне песме.

Током програма биће додељене захвалнице великом добротвору и доброчинитељима, а даровнице заслужним појединцима за обнову храма, за њихов уложен рад, труд и ангажовање око изградње цркве.

Након вечерњег обележавања, сутрадан, у недељу 8. августа, на сам дан празника у 8 часова биће уприличен дочек Његовог Преосвештенства епископа нишког Г. Арсенија. Сат времена касније биће одржана Света архијерејска литургија, док ће од 11 часова бити уприличено резање славског колача.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =