Veće

Из буџета стрелцима месечно четири хиљаде

Прве две тачке дневног реда данашње седнице Општинског већа односиле су се на буџет. Већници су најпре разматрали и усвојили одлуку о завршном рачуну општинског буџета за прошлу годину.

Према овом документу, укупни приходи и примања буџета општине износили су нешто више од милијарду и 151 милион динара, што подразумева да је реализовано нешто више од 97% планираног. Од пореза на зараде приходовано је нешто више од 347 милиона и 450 хиљада динара, што значи да је остварено око 103% годишњег плана. Као најзначајнији у структури јавних прихода наведени су ненаменски трансфери из Републике који износе преко 498 милиона 160 хиљада динара.

Veće

Након ове тачке, усвојена је и одлука о изменама у буџету за ову годину којом се врши усклађивање пренетих планираних средстава из 2017. године за пројекте који ће бити завршени ове године. Уместо првобитних предвиђених око сто милиона, сада ће бити пренето из прошлогодишњег у овогодшњи буџет око 187 милиона динара.

Стрелци 

Према усвојеном закључку о исплати накнаде за рад стрелцима на противградним станицама, њима ће месечно бити исплаћивано по четири хиљаде динара. Чланови већа дали су сагласност на извештај о раду Општинске управе у прошлој години, а потом су усвојени и извештаји установа чији је оснивач општина Алексинац (ОТИС, Центар за културу и уметност, библиотека „Вук Караџић”, Градско позориште „Театар 91” и Установа за одмор и рекреацију деце „Липовац”).

Veće
Директори јавних установа

На седници је усвојено решење о формирању Мобилног тима за социјалну инклузију Рома који ће бити задужен за реализацију мера и активности које су предвиђене Оперативним планом за период јун – децембар 2018. године.

Зграда МНРЛ у власништву општине 

Усвајањем одлуке о преносу непокретности из јавне својине Републике у јавну својину Општине Алексинац, локалној самоуправи ће без накнаде припасти простор који дужи низ година користи Друштво за помоћ ментално недовољно неразвијеним лицима. На овај начин Друштво ће и надаље несметано користити зграду, а локална самоуправа стиче инвеститорска права за изградњу и доградњу просторија за рад дневног боравка.

Након данашње седнице, Општинска организација за туризам и спорт располагаће простором испод трибина стадиона за мале спортове. Тај простор површине око 215 квадратних метара користиће алексиначки клубови партерних спортова, а свечано отварање заказано је за уторак, 5. јун.

Половину дневног реда данашње седнице чиниле су тачке које су се односиле на вансудска поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. На име обештећења грађана, из општинске касе биће издвојено преко 700 хиљада динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 5 =