pekarski dani Bugarska

Дан у знаку изложби

Други дан „Пекарских дана” протекао је у знаку бројних изложби. Посетиоци су у Дому културе били у прилици да поред изложбе фотографија „Пекарски дани – ретроспектива” погледају и изложбу награђених ликовних радова ученика основних школа, изложбу народног сваралаштва и сеоског туризма, меда и пчелињих производа. Упоредо са овим изложбама, одржана је и радионица „Уметнички обликовано тесто”.

pekarski dani izložba
У сали Дома омладине, у оквиру изложбе „Савремено и традиционално пекарство” своје вештине у припремању хлеба, сланих и слатких пецива и колача, показали су ученици основних школа са територије алексиначке општине. Свој допринос дали су и Дечја установа „Лане” као и редовни гости манифестације, средње школе из Словеније, Хрватске и Бугарске.

pekarski dani Slovenija
Изложбени дан отворио је вероучитељ у Пољопривредној школи „Шуматовац”, Драган Стојаковић који је између осталог рекао да је идеја стола и хлеба у религији присутна од памтивека, сто као симбол окупљања блиских и сродних људи и хлеб као елемент који је основа људског битисања и постојања, не само физичког већ и духовног.
На отварању изложбеног дана, глумац Крушевачког позоришта Милија Вуковић говорио је „Здравицу” Љубивоја Ршумовића.

Сутра, последњег дана ове манифестације, посетиоци ће бити у прилици да гласају за најлепши славски колач. Након забавног програма уследиће сечење и освећење славског колача и проглашење победника чиме ће бити спуштена завеса на 12. издање „Пекарских дана”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =