pijanista

Алекса међу најбољима у Нишу

Таленат и умеће Алексе Станковића, младог музичара из Алексинца, ученика трећег разреда музичке школе у класи професорке Сање Павловић, потврдило је и Међународно такмичење младих пијаниста у Нишу. У својој категорији Станковић је освојио 99.40 поена (од максималних 100) и тако достигао високо прво место.

На овом такмичењу, које је одржано од 10. до 15 априла, у 12 категорија такмичили су се млади пијанисти из Србије, Бугарске, Македоније, Шпаније, Италије, Немачке…

‒ Жири су чинили еминентни стручњаци из земље и иностранства, па је утолико ова награда значајна јер је освојена у заиста јакој конкуренцији. Иначе, Алекса је пре само два месеца освојио високу прву награду и на Међународном такмичењу ‘Даворин Јенко’ у Београду – наводи Александар Станковић, професор у алексиначкој Музичкој школи.

pijanista
Лола Вељковић

Поред Алексе, у истој категорији, учествовала је и Алексинчанка Лола Вељковић, такође ученица основне музичке школе „Владимир Ђорђевић у класи професорке Невене Вељковић, која је освојила 93.40 поена.

Међународно такмичење младих пијаниста своје почетке везује за Такмичење младих пијаниста Југославије, а како се наводи на званичном порталу, досада је учествовало преко десет хиљада домаћих и страних пијаниста, ученика и студената музичких школа, факултета и конзерваторијума из земље и иностранства.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − three =