Ljubce - Naslovna

Ljupče Nikolić – škola za 21. vek

Novu školsku godinu učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Ljupče Nikolić” pohađaće u novodograđenom objektu koji je nakon osam godina i brojnih peripetija konačno završen i sa kojim je ova osmoletka dobila nešto više od hiljadu kvadratnih metara korisne površine.

Toplica– Reč je o izuzetno savremenom školskom objektu koji će sa svim mogućim pratećim sadržajima olakšati učenje i bitno osavremeniti nastavu. Deo objekta u prizemlju je potpuno digitalizovan i koristiće ga đaci predmetne, povremeno i đaci razredne nastave, dok je drugi i treći nivo namenjen isključivo učenicima od prvog do četvrtog razreda– kaže direktor škole Toplica Petrović i ističe da je za završetak ovog objekta, pored velikih napora same škole, bila presudna i podrška lokalne samouprave i predsednika Nenada Stankovića.

Novodograđeni objekat ima i lift za osobe sa invaliditetom i pokriven je video nadzorom. Radove na objektu je sa 532.000 evra finansirala Evropska investiciona banka, dok je vrednost neophodne opreme oko 6,5 miliona dinara.

Paralelno sa opštim nastavnim planom i programom, u ovoj osmoletki će se odvijati i aktivnosti iz projekta „Škole za 21. vek” u koji je ova osmoletka nedavno uključena. Ovaj projekat British Council-a ima za cilj da kod učenika razvije veštine koje su od suštinskog značaja za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. veka.

– Ovim projektom naša škola, kao jedna od retkih u ovom delu Srbije, direktno je uključena u savremene evropske tokove. Naše nastavnike i njihove kolege iz drugih odabranih škola očekuje obuka a ja ću 7. septembra u Ministarstvu prosvete u ime škole preuzeti tridest Mikro bit računara i sve potrebne sertifikate za realizaciju ovog itekako vrednog projekta, kako za našu školu tako i za ovaj deo Srbije – rekao nam je direktor Petrović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + 9 =