pekarski dani 2017.

Хлебу у част

У великој сали Дома културе синоћ је означен почетак традиционалне манифестације „Пекарски дани”, коју већ 12 година заредом успешно организује Пољопривредна школа „Шуматовац”. Манифестацију је отворила директорка школе Јасмина Тончић.

pekarski dani 2017.
Манифестација ‘Пекарски дани’, временом је од републичке постала међународна, па су наши гости и ученици и наставници Биотехничке школе из Марибора и Професионалне гимназије из Видина, а очекујемо и госте из Средње школе из Даља. Част нам је да угоститимо представнике пољопривредних школа из свих крајева Србије који ће учествовати у избору за најлепши славски колач ‒ рекла је, поред осталог, Тончићева.

pekarski dani 2017.
pekarski dani 2017. У име Скупштине општине, учеснике „Пекарских дана” поздравио је начелник Одељења за општу управу и друштвене делатности Драган Јовановић. Истичући значај ове манифестације, Јовановић је нагласио да ове године први пут у „Пекарским данима” учествују професори Високе пољопривредно-прехрамбене школе из Прокупља који ће држати стручна предавања којима, осим ученика и професора, могу да присуствују и заинтересовани грађани.

Овом приликом уручене су награде и признања учесницима литерарног и ликовног конкурса.
На свечаном отварању изведен је и богат културно-уметнички програм у коме су, осим ученика школе, учествовали и чланови Мешовитог хора „Шуматовац”.

Приређена је и модна ревија под називом „Један школски дан”, на којој су ученици представили моделе од рециклиране одеће.
На крају свечаног отварања ансамбл Градског позоришта „Театар 91” одиграо је представу „Звездана прашина”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + nine =