Brđanka

У походе најмистичнијој планини

Планинари алексиначке „Брђанке” учествоваће у суботу на традиционалној републичкој акцији „Божићни успон на Ртањ”, коју организује Oмладинско планинарско-скијашко друштво „Драган Радосављевић” из Зајечара. Учесници ове акције, која се организује 35. пут, могу изабрати једну од две стазе – једна је 12.5 километара са висинском разликом од 1.250 метара, а друга 14 километара са висинском разликом од 950 метара.

‒ Позивамо планинаре и друге наше суграђане да у што већем броју узму учешће на овој акцији и искористе прилику да један дан бораве на нашој најмистичнијој планини. Полазак је у суботу у 6 сати и 30 минута испред Дома културе. Обавезна је одећа и обућа за зимске услове, а треба и понети храну и воду и уплатити 500 динара ‒ каже потпредседница „Брђанке”, Наташа Станковић Недељковић. 

rtanj objava

Акција ће бити отворена у 8:30 код Етно центра „Балашевић” који се налази уз сами пут Параћин – Зајечар. Петнаест минута касније планиран је полазак организованим превозом до сепарације Мирово за оне који иду на врх северном страном планине, односно до насеља Ртањ за оне који иду јужном страном.

Успон на Ртањ спада у средње тешке планинарске успоне. Организатори очекују да ће на овој акцији учествовати око хиљаду планинара из наше земље и иностранства.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − nine =