Smotra

Počela smotra školskih pozorišta

Prvu Smotru školskih pozorišnih scena opštine Aleksinac danas su otvorili učenici mlađih razreda osnovnih škola i mališani Predškolske ustanove „Lane”. Na sceni Doma kulture prodefilovalo je tridesetak mladih glumaca koji su uz zavidnu scenografiju i dobar izbor muzike, pokazali da im „svetlosti pozornice” nisu bauk.

Smotra Ovaj festival pozorišta najmlađih otvorili su učenici četvrtog razreda OŠ „Ljupče Nikolić” sa predstavom „Zečja škola” koja je rađena po tekstu učiteljice Radosave Srećo. Nakon njih, publika je videla i mlađe osnovce iz isturenog odeljenja u Lužanu OŠ „Vuk Karadžić” sa igrokazom „Priča o cvetu”. Adaptaciju i režiju je uradila učiteljica Aleksandra Jaćimović.

Doživljaje poznatog Pinokija, Đepeta, Cvrčka, Plave vile i drugih, dočarali su učenici OŠ „Vožd Krađorđe”. Adaptaciju romana Karla Kolodija uradila je Maja Radoman Cvetićanin, a predstavu su zajedničkim snagama režirale učiteljice Biljana Miladinović i Ružica Jovanović. Smotra

Prvi dan ove pozorišne manifestacije zatvorili su najmlađi. Četvoro mališana iz PU „Lane” pokazali su da srce ne služi samo da se ima, već da se podeli i sa drugima. Tekst, scenografiju i režiju igrokaza „Srce” potpisuje Anica Pavlović, vaspitač specijalista za dramsko vaspitanje.

‒ Dramsko vaspitanje je veoma važan aspekt u vaspitanju i obrazovanje dece. Za ovu priliku koristili smo dramsku radionicu za darovitu decu. Smotra I kao u pravom pozorištu, krenuli smo od čitalačkih proba, dečica su se uživljavala u ulogu, posle je bila karakterizacija likova i tako smo stigli do ‘dasaka koje život znače’. Mislim da smo ovaj tekst predstavili na najbolji mogući način – rekla je Anica Pavlović.

Smotra se nastavlja u ponedeljak, kada će u sali Doma kulture svoje glumačko umeće pokazati učenici starijih razreda osnovnih škola „Sveti Sava”, „Vuk Karadžić” i „Vožd Karađorđe”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − sixteen =