MAgi

Magi – Kao da je bila nekad

Knjiga „Magi – Kao da je bila nekad” autora Dušana Vesića biće predstavljena sutra u biblioteci „Vuk Karadžić”. Dušan Vesić, jedan od najznačajnijih rok novinara u Srbiji, napisao je potresnu knjigu o velikim mukama i tragičnom kraju jedne od najtalentovanijih muzičarki na ovim prostorima, Margiti Stefanović koja je umrla 2002. godine u svojoj 43. godini. Pored biografije o magičnoj Magi, knjiga je i priča i o samom bendu EKV, koji kako neko reče, što duže ne postoji, postaje sve veći. Istovremeno to je i svedočenje o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i o licu i naličju Beograda.

Magi

– Ova knjiga je objavljena pre samo nekoliko meseci u izdanju Lagune i vrlo brzo se našla među deset najčitanijih izdanja ove izdavačke kuće. Ukazala nam se prilika da je u saradnji sa „Teatrom 91” vrlo brzo predstavimo u Aleksincu, znatno pre drugih većih sredina. Ova knjiga je nekako i žanrovski bila najprikladnija za „Kulturno leto” – kaže direktor biblioteke Vojkan Popović.

U okviru promocije knjige biće prikazan i dokumentarni film o Ekatarini velikoj koji je takođe autorsko delo Dušana Vesića.

Početak promocije je u 19 sati.

Fotografije: Zoran Trbović

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − four =