Kulturno leto

„Kulturno leto” – vrlo dobar (4)

Tokom mesec i po dana (15. jul – 28. avgust) „Kulturno leto” u organizaciji Gradskog pozorišta „Teatar 91” ponudilo je Aleksinčanima paket sa 34 programska sadržaja. Na pozornici ispred biblioteke se igralo, pevalo, glumilo a finale je bio koncert OK benda na stadionu za male sportove.

Milena Rašić– Ako bi trebalo da ocenim ovogodišnju manifestaciju ocenom od 1 do 5, onda joj dajem četvorku. Kao organizatori programa uvek na kraju vidimo da je bilo određenih propusta, jer nijedan program ne može da se realizuje 100% kako je planirano. Ono što bih posebno izdvojila iz bogatog sadržaja je svakako muzičko – poetski kabare „To su bili dani” sa glumcima Nebojšom Dugalićem i Borisom Pingovićem. Taj izbor je bio pun pogodak jer smo te večeri imali najveću posetu a i publika je dala najvišu ocenu ovom nastupu. To nam je bio odličan pokazatelj da i naredne godine imamo slične sadržaje – ocenjuje ovogodišnje „Kulturno leto” direktorka „Teatar 91” Milena Rašić.

Za razliku od prošle godine kada je bilo više pozorišnih predstava za odrasle i kada je izostala očekivana poseta, ovog leta organizatori su se okrenuli najmlađoj publici. A broj mališana i njihovih roditelja koji je pratio pozorišne predstave, bilo da su akteri glumci ili lutke, pokazao je da je to bila ispravna odluka.

lavrioDirektorka „Teatra 91” ističe da je ovogodišnje „Kulturno leto” imalo i međunarodni karakter jer su svoj doprinos dali i gosti Grčke. Publici su se predstavili KUD „Sveta Sofija” i filharmonijski orkestar iz Patre i orkestar mladih iz Lavria. A nedelju srpsko-grčkog prijateljstva obeležio je i majstor fotografije Hadži Miodrag Miladinović dvema izložbama, o Hilandaru i grčkim istorijskim spomenicima i lokalitetima.

Prema rečima Milene Rašić za „Teatar 91” je već počela jesenja pozorišna sezona. U toku je upis novih polaznika u „Školicu glume” koji traje do 30. septembra a već prvog dana oktobra sa polaznicima će raditi Aleksa Tokić i Peđa Barjaktarović.

Glumce gradskog pozorišta očekuju i učešća na festivalima u Novom Bečeju i Šidu kao i rad na novoj dečijoj predstavi kojom će „Teatar 91” kao organizator zatvoriti „Zimski pozorišni festival za decu” u februaru naredne godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − sixteen =