Hor Sumatovac

Značajni jubileji za „Šumatovac”

Aleksinački mešoviti hor „Šumatovacˮ će u subotu, 15. februara, Sretenjskim koncertom obeležiti svoju slavu, ali i značajne jubileje, 133. godišnjicu od osnivanja hora i 15. godišnjicu rada od obnavljanja.

‒ Petnaest godina od obnavljanja hora obeležićemo i predstavljanjem letopisa o radu hora u tom vremenskom periodu ‒ rekla je za naš portal, Slađana Marković, član Upravnog odbora hora.

Hor Sumatovac Hor, koji trenutno broji sedamnaestoro članova, za ovu priliku izvešće kompozicije koje su obeležile 15 godina rada od obnavljanja i koje su najčešće izvođene na koncertima, nastupima i festivalima u zemlji i inostranstvu.

‒ Biće to uglavnom horske obrade narodnih pesama, kompozicije Isidora Bajića, Stevana Mokranjca, Joce Gavrilovića, Srećka Straha, Darinke Matić Marović, Marka Jelenića i drugih ‒ dodala je Slađana Marković.

Koncert će biti održan u sali Doma omladine sa početkom u 19 sati. Nakon koncerta sveštenstvo crkve Sveti Nikola obaviće rezanje slavskog kolača, nakon čega će uslediti i prigodan koktel.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × one =