Hor Sumatovac

Значајни јубилеји за „Шуматовац”

Алексиначки мешовити хор „Шуматовацˮ ће у суботу, 15. фебруара, Сретењским концертом обележити своју славу, али и значајне јубилеје, 133. годишњицу од оснивања хора и 15. годишњицу рада од обнављања.

‒ Петнаест година од обнављања хора обележићемо и представљањем летописа о раду хора у том временском периоду ‒ рекла је за наш портал, Слађана Марковић, члан Управног одбора хора.

Hor Sumatovac Хор, који тренутно броји седамнаесторо чланова, за ову прилику извешће композиције које су обележиле 15 година рада од обнављања и које су најчешће извођене на концертима, наступима и фестивалима у земљи и иностранству.

‒ Биће то углавном хорске обраде народних песама, композиције Исидора Бајића, Стевана Мокрањца, Јоце Гавриловића, Срећка Страха, Даринке Матић Маровић, Марка Јеленића и других ‒ додала је Слађана Марковић.

Концерт ће бити одржан у сали Дома омладине са почетком у 19 сати. Након концерта свештенство цркве Свети Никола обавиће резање славског колача, након чега ће уследити и пригодан коктел.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 7 =