Zavičaj

Žitkovački „Zavičaj” u Boljevcu

Pisci okupljeni oko Udruženja stvaralaca u kulturi „Zavičaj” iz Žitkovca početkom ove sedmice, 22. aprila, imali su svoj prvi nastup van matičnog mesta društva. Oni su bili gosti na književnoj večeri u Boljevcu koje je organizovalo tamošnje Kulturno-umetničko društvo „Istočnik”.

Dragoslav Ristić iz Žitkovca je prisutnoj publici predstavio sadržaj buduće knjige o istorijatu železnice u ovom kraju koja će se uskoro pojaviti pod nazivom „Žitkovac i železničari”, dok je njegov sugrađanin Dragiša Marković govorio stihove iz zbirke pesama „Buka – strašnija od zvuka”, kao i iz knjige „Na Kosovu cvetaju božuri”, izdate povodom 20 godina od NATO agresije.

Miodrag Tasić iz Donjeg Suhotna predstavio se aforizmima i kratkim satiričnim pričama objavljenim u više njegovih knjiga. U ovoj književnoj ekipi bila je i Slađana Ivanović iz Žitkovca koja je ljubiteljima pisane reči u Boljevcu govorila stihove verskih i ljubavnih pesama iz Zbornika „Hilandar silan božji dar”.

Članovi ovih udruženja su ovom prilikom potpisali Sporazum o daljoj saradnji, a domaćin skupa, predsednik KUD „Istočnik” Živomir Tasić, gostima je pokazao značajna kulturno-istorijska obeležja.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 − 4 =