Završeno ovogodišnje „Stvaralaštvo na seluˮ

Priredbom u Mozgovu završeno je ovogodišnje, „Kulturno stvaralaštvo na seluˮ. Na trećoj priredbi ovog ciklusa učestvovala su Kulturno umetnička društva „Bukovikˮ iz Mozgova i „Merakˮ iz Vukašinovca.

Nakon dve zdravice Petra Vidanovića iz Vukašinovca i Lazara Lazića iz Mozgova na sceni su se smenjivali folklorni ansambli, vokalni solisti i instrumentalisti.

Folklorni ansambli su se predstavili spletovima „Srbijaˮ, „Bela Palankaˮ, „Pčinjaˮ, „Dimitrovgradˮ, „Nišˮ, i „Crna Travaˮ, a pored vokalnih solistkinja Ljiljane Mijailović i Natalije Đorđević, program su upotpunili muziciranjem na harmonici Dejan Mihajlović i Viobran Marković.

Uz ova dva Kulturno-umetnička društva, ove godine, na 16. po redu manifestaciji „Kulturno stvaralaštvo na seluˮ, učešće su uzela i društva „Mladostˮ iz Žitkovca, „Dejan Jovanović Dešaˮ iz Tešice, „Dr Nikola Janković Nidžaˮ iz Kormana, „Stojan Živković Stoleˮ iz Trnjana i „Aleksinački Rudnikˮ.

Najbolje tačke sa priredbi u Žitkovcu, na Aleksinačkom Rudniku i Mozgovu naći će se u programu etno večeri manifestacije „Na Moravi vodenica staraˮ.

Fotografije možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 + one =