Aleksinački-rukometaši-i-rukometaš

Završen kamp Borsko jezero: Draž kampa i čari rukometa

Na Borskom jezeru završen je sedmodnevni rukometni kamp „Borsko jezero”, koji je okupio oko 150 mladih rukometaša i rukometašica iz naše zemlje i inostranstva, među kojima je bilo i šestoro mladih iz Aleksinca.

Predsednik Ženskog rukometnog kluba „Aleksinac” Dejan Pavlović rekao je za naš portal da je program u kampu bio interesantan i raznovrstan. Dejan-Pavlović

‒ U zavisnosti od godišta, igrači i igračice su bili podeljeni po kategorijama, sa njima su radili iskusni treneri, a svaka kategorija je imala svoj program rada ‒ kaže Pavlović.

‒ Pošto smo se prvi put pojavili na kampu, moja ideja je bila da deca osete draž kampa i rukometa uopšte i šta znači ozbiljan rad u ovom sportu. Nakon početnih teškoća, naši dečaci i devojčice su se prilagodili uslovima rada i pri kraju kampa su čak tražili da ostanu još koji dan ‒ veli naš sagovornik.

Što se priprema za novi šampionat tiče, prvi čovek aleksinačkih rukometašica kaže da je start zakazan za 5. avgust. Rukometašice, njih tridesetak, do početka prvenstva treniraće na Stadionu za male sportove „Mladost” i u Gradskom parku „Brđanka”.
__________________________________________________________________________________________________________


Osim Aleksinčana, u kampu su bili i mladi rukometaši od osam do 17 godina iz Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana, Niša, Zaječara, Negotina, Velikog Gradišta, Ćuprije, Jagodine, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Čačka, Inđije, Beograda, Srbobrana, Bačkog Jarka, Temerina i, naravno, Bora. U kampu su, takođe, učestvovali i mladi iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Nemačke.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + seventeen =