Tegla

Zašto su Gredetinci presrećni?

Veliko finale najveće gastronomske manifestacije u našoj zemlji pod nazivom „Izađi mi na tegluˮ, održano je juče u Beogradu, na Adi Ciganliji gde se okupilo 30 takmičarskih timova, među kojima su bili i pobednici nedavno održanog takmičenja u Aleksincu, ekipa „Frutorˮ iz Gredetina.

Ovo svojevrsno nadmetanje u pripremanju ajvara, koje već šestu godinu zaredom afirmiše kulinarsko umeće takmičara iz svih krajeva naše zemlje, otvorio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović. Pozdravljajući učesnike, goste i brojne posetioce, on je istakao da je ova manifestacija izrasla u veliki pokret ljudi koji neguju tradiciju.

Tegla

‒ Srbija ima šta da pokaže, imamo mnogo lepih stvari kojima treba da se ponosimo i da to pokažemo celom svetu ‒ rekao je, između ostalog, Mladenović. 

Takmičenje je trajalo do ranih večernjih sati, a proteklo je u lepoj i veseloj atmosferi, uz bogat muzički program i degustaciju različitih gastronomskih specijaliteta.

Tegla

Ekipa „Frutoraˮ iz Gredetina, predvođena predsednikom Mesne zajednice ovog sela Novicom Stevanovićem, osvojila je nagradu za najuređeniji štand.

‒ Moja ekipa i ja smo presrećni, jer smo u zaista žestokoj konkurenciji osvojili ovu nagradu. Štand smo ukrasili onim što proizvodimo u našem selu, a posetioci su mogli da probaju, recimo, domaći sir, sukanu pitu ili pogaču iz crepulje. Vraćamo se istina bez medalje, ali je za nas velika medalja i to što smo se kvalifikovali za finalno takmičenje ‒ rekao nam je Stevanović posle proglašenja pobednika. 

Tegla

Porodica Kostić iz Kuršumlije je, inače, pobednik takmičenja, drugo mesto osvojio je Aktiv žena iz Baljevca na Ibru u opštini Raška, a treća je ekipa „E sad opuštenoˮ iz Niša.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − eight =