Zaprežno vozilo

Zaprežno vozilo moćnije od automobila

Saobraćajne gužve na aleksinačkim ulicama su prepodnevna uobičajenost, a naročito su izražene subotom kada je u gradu pijačni dan. Na ulicama često viđamo bahatost vozača koji, uz četiri upaljena žmigavca, automobile ostavljaju po svom ćefu bez obzira što smetaju i ugrožavaju saobraćaj. Neretko, prisustvujemo i bahatom ulasku u ulicu bez prvenstva prolaza, što izaziva naglo kočenje vozača sa prvenstvom prolaza. Ta netolerancija često izaziva nervozu i agresivnost među učesnicima u saobraćaju.

Zaprežno vozilo Primer koji je zabeležen ove subote pokazuje da možemo da uvažavamo jedni druge i da kao vozači budemo predusretljivi. U ulici Dušana Trivunca, koja je bila prepuna automobila, iz nedozvoljenog smera svoje kretanje je započela konjska zaprega. Starija osoba koja je upravljala tom zapregom našla se u čudu ‘zašto svi automobili hrle prema njemu’, a parkirana vozila onemogućila su nesmetan prolazak. Jedan mlađi gospodin mu je objasnio da se kreće u nedozvoljenom smeru i da mu je najbolje da okrene zapregu i vrati se odakle je došao. On nije poslušao njegov savet i nastavio je da se kreće iskoristivši prvu priliku da skrene kod Doma zdravlja u takođe jednosmernu ulicu, ali odabravši ovoga puta pravi smer. Interesantno je da su se vozači automobila, primetivši zalutalog vozača, uredno sklonili u stranu, bez trubljenja i nervoze, omogućivši mu da bezbedno i brzo izađe iz ulice.

I to je pohvalno, ali ostaje pitanje zašto se tako ne ponašamo uvek, već često ovakve situacije kod nas izazovu bes, ili je ovoga puta blagonaklonost prema životinjama uzela prevagu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × three =