Trezor

Zahtevi za subvencije u poljoprivredi od 1. marta

Ni ove godine nosioci poljoprivrednih gazdinstava nisu u obavezi da potvrde aktivan status svojih gazdinstava. Kao i prošle i pretprošle godine, obnova je odrađena automatski pa su sva aktivna poljoprivredna gazdinstva zadržala svoj status i u ovoj 2020. godini. Međutim, poljoprivrednici će ipak morati da posete šaltere Uprave za trezor kako bi od 1. marta pa do kraja aprila podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Ako nova uredba ne promeni dosadašnja pravila, po tom zahtevu se dobijaju podsticaji u proizvodnji od četiri hiljade dinara po hektaru, a takođe još 1.200 dinara po hektaru na ime subvencija za gorivo. To znači da će po objedinjenom zahtevu nosioci poljoprivrednog gazdinstva, koje je u aktivnom statusu, ukupno dobiti pet hiljada i 200 dinara po hektaru prijavljene biljne proizvodnje.

Prilikom podnošenja zahteva potrebno je da poljoprivrednici lično dođu u Upravu za trezor (bivši SDK) i ponesu sa sobom važeću ličnu kartu. Postoji mogućnost da umesto nosioca poljoprivrednog gazdinstva zahtev podnese i ovlašćeno lice, ali u tom slučaju potrebno je poneti i ovlašćenje na uvid. U slučaju promene u strukturi biljne proizvodnje, poželjno je prvo prijaviti izmene, a nakon toga podneti zahtev za subvencije.

 

4 komentara

 1. Poštovani,s obzirom na vanredno stanje u zemlji,zamolio bih za informaciju. Potrebno mi je obnoviti subvenciju za podsticaj poljoprivrednog gazdinstva. Mogu li to nekako odraditi elektronskim putem i na koji nacin?
  Srdacan pozdrav…

  1. Poštovani, treba mi potvrda o registraciji gazdinstva. Da li je šaljete poštom, s obzirom na vanredno stanje, i kome da se obratim u vezi toga. S poštovanjem

  2. Upravo smo to odradili.
   Rekli nam da na mejl: uap.kabinet”minpolj.gov.rs
   pošaljemo podatke:
   – Ime i prezime nosioca polj. gazdinstva
   – JMBG nosioca polj. gazdinstva i
   – Broj polj. gazdinstva
   Sve ostalo je na njima.
   Ako smo dobro razumeli, ova procedura važi u slučaju da niste ništa ostvarili prošle godine. Ukoliko jeste, onda to ide po automatizmu i ne mora ništa da šaljete.
   Za svaki slučaj pozovite i MF RS – Uprava za trezor u Vašem gradu.

 2. Poštovani, zamolila bih za odgovor. Zbog varednog stanja, kako sada mogu da registrujem domaćinstvo?

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + eleven =