put

Za poljoprivrednike: Kako do dozvole za kretanje?

Mnogim poljoprivrednicima, bilo da su to ratari, povrtari, pčelari ili stočari, jedno je na umu. Kako da u vreme zabrane kretanja obavljaju svoje poslove, odnosno kako da dođu do njive, pčelinjaka ili farme?

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavljeno je uputstvo za poljoprivrednike kako da dođu do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa i oni zahtev za odobrenje kretanja mogu da podnesu sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja.

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju. Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je stocarstvo.registar-uzb.rs. U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

Poljoprivreda

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi agromere.registar-uzb.rs. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 05 časova, odnosno vikendom – od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova.

Rok za odgovor na podnete zahteve je do 48 časova.

Telefoni na koje se poljoprivrednici mogu dodatno informisati su 011/260-79-60 i 011/260-79-61.

 

8 komentara

 1. Ne odgovaraju na zahteve.
  Broj telefona je uvek nedostupan a brojevi u ministarstvu uvek zauzeti.
  Koga je jos briga za poljoprivredu!

 2. da se razumemo nije samo u pitanju stocarstvo i agromere ,sta je sa poloprivredom sada je u jeku sadnja luka krompira i rad na toplim lejama sta cemo sa tim ako se sada ne ucuva rasad sta cemo posle saditi od povrca treba rasiriti opis delatnosti niste u potpunosti to resili narodu nije jasno jer to ne vazi za sve grane poljoprivrede !!

 3. Na zehtev mi nisu odgovorili. Broj za macvanski okrug nikad nije dostupan. Kada sam dobio ministarstvo iz 50og pokusaja (uvek je bilo zauzeto), gospodja me je uputila na ovaj nedostupni broj. Ja sam joj ojasnio da nije dostupan, ona je rekla da drugi broj oni nemaju, i da ne zna sta da radim. Toliko o tome.

 4. Problem Imacu I oni koju nisu stigli da registruju gazdinstvo pa Sada nemogu ni do dozvole. All tako man I treba kad hocemo same da zaradimo Za smoke porodice ,

  1. Morate da imate aktivno gazdinstvo i dozvola vazi samo za jednu osobu tj onog na koga se vodi gazdinstvo 😕 jako glupo !

 5. Voleo bi da neko od novinara postavi ovo pitanje na nekoj od konferencija. Na zahteve ne odgovaraju, od poslatih 10 odgovorili su mi na jedan (pozitivno). Kakvo nam je novinarstvo jos nam je vlast i dobra.

 6. Podneo sam zahtev za kretanje pre 13 dana i nikakvog odgovora nema. Znam još 7-8 drugara koji takodje nikakav odgovor nisu dobili. Kako ću se kretati od mesta stanovanja do farme to nikog nije briga. Kakvi su samo mozgovi postavljeni za rešavanje kretanje farmera i poljoprivrednika ,prosto vas teraju da kršite mere zabrane kretanja da bi vam naplatili kaznu, Kakva država!!!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + four =