Šetalište

Корона вирус: Нови подаци за Алексинац

Према подацима на сајту Covid19, од јуче je број самоизолованих особа са подручја општине Алексинац у порасту. У односу на први април 13 је лица више, па их сада има 311. Углавном и у суседним општинама је тај број порастао, у Нишу од 2.211 на 2.311, у Крушевцу их је 1.128 уместо ранијих 980 и у Сокобањи је другог априла било 86 што је више за пет особа. У Ражњу се број самоизолованих задржао на 44.

Раније, 28. марта, а последњи пут подаци у овој рубрици објављени су 29. марта, код једне особе са подручја општине Алексинац потврђено је присуство вируса. Према неким нашим незваничним, али доста поузданим сазнањима ради се о особи женског пола и старости око двадесет година. За сада се не зна да ли је до инфекције дошло на нашем подручју или у Нишу.

Према доступним статистичким подацима, епидемиолошка ситуација и није тако лоша. Међутим, за сада нема података о броју Алексинчана који су тестирани, па највероватније ће приликом најављеног обимнијег узорковања те бројке бити неповољније. Зато, препоруке о неопходности придржавања мера званичних органа, а пре свега смањени контакти и изласци из куће, уз поштовања других ограничења кретања, најбоља су превентива.

 

4 коментара

  1. Ма какав званични сајт, па они само приказују број самоизолованих а ускраћују нас за број заражених! Стоје једно исти бројеви већ данима!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =