Za 80 mesta 456 prijava

Juče je istekao rok za prijavljivanje penzionera za odlazak na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko- klimatskim lečilištima širom Srbije. Pravo da se jave na oglas imali su korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, čije mesečne prinadležnosti iznose do 26.324 dinara i uz uslov da nemaju druge prihode i da pravo na rehabilitaciju nisu koristili u poslednjih pet godina.

‒ Interesovanje korisnika penzija bilo je neočekivano veliko, tako smo ove godine primili 456 prijava, što je mnogo više nego prethodnih godina. Od ukupnog broja prijavljenih, njih 80 će moći da ide na rehabilitaciju o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a to je za osam manje u odnosu na prethodnu godinu, kaže predsednik Udruženja penzionera opštine Aleksinac ‒ Slavoljub Denić.

Kako ističu u Udruženju penzionera, rang liste korisnika penzija koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju biće objavljene 16 dana od isteka oglasa, odnosno 6. juna., na oglasnoj tabli udruženja. Prigovor na rang listu može se podneti nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang liste na oglasnoj tabli.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − thirteen =