Vukomanović oduševio Rudničane

Na stadionu za male sportove Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmajˮ na Aleksinčkom Rudniku, juče je održano četvrto kolo Lige regiona istočne Srbije u boksu. Ljubitelji ove, kako mnogi kažu, plemenite veštine mogli su da posmatraju osam mečeva u kojima su rukavice ukrstili bokseri iz Smedereva, Bora, Niša, Leskovca, Vladičinoh Hana, Surdulice i, naravno, Aleksinca. Takmičenje je održano po ekstremnim vremenskim uslovima, tropskoj vrućini i temeraturi od preko 40 stepeni.

Boje i čast domaćina, Bokserskog kluba „Rudarˮ, branila su dvojica boksera. Debitat Jovan Kostadinović srčano se borio, ali je izgubio od iskusnijeg Nišlije Aleksandra Stamenkovića iz ekipe „Radnički 018ˮ. Naš drugi predstavnik, Mladen Vukomanović, inače sa Aleksinačkog Rudnika, nošen žestokim navijanjem svojih sugrađana, lako je izašao na kraj sa svojim rivalom Aleksandrom Đorićem, bokserom „Srbijeˮ iz Surdulice. Jedna od boljih borbi bila je ona u juniorskoj kategoriji između Danijela Alijevskog, člana „Feniksaˮ iz Bora i Lazara Arsića iz niškog „Vitezaˮ. Pobeda je dodeljena Boraninu, što je publika propratila negodovanjem i zvižducima.

Među deliocima pravde bio je jedan od naših najboljih sudija Momčilo Jakovljević iz Petrovca na Mlavi, koji je do sada sudio jedno svetsko i sedam evropskih prvenstava, a u oktobru ove godine deliće pravdu na Prvenstvu sveta u Kini.

Četvrto kolo Lige Regiona jugoistočne Srbije zajednički su organizovali Bokserski savez jugoistočne Srbije i Bokserski klub „Rudarˮ iz Aleksinca.

Više fotografija na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 5 =