Вукомановић одушевио Рудничане

На стадиону за мале спортове Основне школе „Јован Јовановић Змајˮ на Алексинчком Руднику, јуче је одржано четврто коло Лиге региона источне Србије у боксу. Љубитељи ове, како многи кажу, племените вештине могли су да посматрају осам мечева у којима су рукавице укрстили боксери из Смедерева, Бора, Ниша, Лесковца, Владичинох Хана, Сурдулице и, наравно, Алексинца. Такмичење је одржано по екстремним временским условима, тропској врућини и темератури од преко 40 степени.

Боје и част домаћина, Боксерског клуба „Рударˮ, бранила су двојица боксера. Дебитат Јован Костадиновић срчано се борио, али је изгубио од искуснијег Нишлије Александра Стаменковића из екипе „Раднички 018ˮ. Наш други представник, Младен Вукомановић, иначе са Алексиначког Рудника, ношен жестоким навијањем својих суграђана, лако је изашао на крај са својим ривалом Александром Ђорићем, боксером „Србијеˮ из Сурдулице. Једна од бољих борби била је она у јуниорској категорији између Данијела Алијевског, члана „Фениксаˮ из Бора и Лазара Арсића из нишког „Витезаˮ. Победа је додељена Боранину, што је публика пропратила негодовањем и звиждуцима.

Међу делиоцима правде био је један од наших најбољих судија Момчило Јаковљевић из Петровца на Млави, који је до сада судио једно светско и седам европских првенстава, а у октобру ове године делиће правду на Првенству света у Кини.

Четврто коло Лиге Региона југоисточне Србије заједнички су организовали Боксерски савез југоисточне Србије и Боксерски клуб „Рударˮ из Алексинца.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =