Вакупчани све засенили

Такмичењем у надвлачењу конопца, које је одржано јуче у Вакупу, означен је почетак овогодишњег циклуса Олимпијских сеоских игара. Осим домаћина такмичења, Вакупа, надметале су се и екипе Тешице и Катуна. Вакупчани су опет били најбољи и још једном доказали да немају такмаца у овој атрактивној дисциплини.

Домаћини су приредили и малу изложбу трофеја које су освојили у минулих пет година, колико се баве овим тимским спортом. Такмичењу су присуствовали и представници сврљишке Месне заједнице Плужине са којом Вакупчани већ извесно време сарађују.

Олимпијске сеоске игре, које ове године организује Спортско- рекреативни центар Алексинца (СРЦА), настављају се сутра у Катуну такмичењем у малом фудбалу. Осим домаћина, како је најављено, на такмичењу ће учествовати екипе месних заједница Липовац, Добујевац, Дражевац и Горњи Крупац. Такмичење почиње у 18 сати.

Иначе, сем надвлачења конопца и малог фудбала екипе ће се такмичити и у одбојци, народном вишебоју, стоном тенису, стрељаштву, баскету, шаху и пикаду. Победници такмичења учествоваће у републичком финалу Олимпијских сеоских игара Србије, 14. септембра у Бољевцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =