Vredna donacija za slepe i slabovide

Članovima Saveza slepih i slabovidih opština Aleksinac i Ražanj danas su uručeni govorni aparati za merenje nivoa šećera u krvi, donacija kompanije „Farma Mak”. Ovi aparati olakšaće postupak i omogućiti slobovidim i slepim osobama koji boluju od dijabetesa da potpuno samostalno mere nivo glukoze u krvi.

Glukometre je dobilo 14 članova, a edukaciju o pravilnom korišćenju aparata održala je predstavnik prodaje kompanije „Farma Mak” Sanja Đorđević.

‒ Ovi govorni aparati austrijske marke Wellion ispunjavaju najviše standarde. Oni pomažu slepim i slabovidim osobama dijabetičarima da sami izmere koncentraciju glukoze u krvi. Aparat je veoma funkcionalan a u memoriji se može sačuvati 300 vrednosti merenja sa datumom i vremenom merenja koje se lako mogu očitati i prelistati. Uz svaki aparat smo dodelili i lancete i deset test trakica – objasnila je Sanja Đorđević.

Na vrednoj donaciji u ime Organizacije Saveza slepih i slabovidih zahvalio se predsednik Slađan Milovanović istakavši da je „Farma Mak” prva kompanija koja je ovom udruženju donirala medicinske aparate.

Ovom prilikom predstavnica donatora je obavestila prisutne da osobe koje su na insulinskoj terapiji imaju pravo da u određenim apotekama o trošku Fonda podižu test trakice i ostalu prateću opremu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 13 =