Вредна донација за слепе и слабовиде

Члановима Савеза слепих и слабовидих општина Алексинац и Ражањ данас су уручени говорни апарати за мерење нивоа шећера у крви, донација компаније „Фарма Мак”. Ови апарати олакшаће поступак и омогућити слобовидим и слепим особама који болују од дијабетеса да потпуно самостално мере ниво глукозе у крви.

Глукометре је добило 14 чланова, а едукацију о правилном коришћењу апарата одржала је представник продаје компаније „Фарма Мак” Сања Ђорђевић.

‒ Ови говорни апарати аустријске марке Wellion испуњавају највише стандарде. Они помажу слепим и слабовидим особама дијабетичарима да сами измере концентрацију глукозе у крви. Апарат је веома функционалан а у меморији се може сачувати 300 вредности мерења са датумом и временом мерења које се лако могу очитати и прелистати. Уз сваки апарат смо доделили и ланцете и десет тест тракица – објаснила је Сања Ђорђевић.

На вредној донацији у име Организације Савеза слепих и слабовидих захвалио се председник Слађан Милoвановић истакавши да је „Фарма Мак” прва компанија која је овом удружењу донирала медицинске апарате.

Овом приликом представница донатора је обавестила присутне да особе које су на инсулинској терапији имају право да у одређеним апотекама о трошку Фонда подижу тест тракице и осталу пратећу опрему.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 11 =