GKUD Aleksinac

Veče Bilećanaca u Aleksincu

Gradsko pozorište „Teatar 91” u saradnji sa Gradskim kulturno-umetničkim društvom „Aleksinac” danas dočekuje goste iz Republike Srpske, tačnije ansambl Gradskog KUD-a „Vladimir Gaćinović” iz Bileće.

‒ To su inače prijatelji pozorišta koji su imali priliku da vide našu pozorišnu predstavu prošle godine. Bili smo gosti u Bileći, tako da je sada prilika da mi ugostimo njih i da im pokažemo našu opštinu. Ovo je saradnja koja traje više godina, a nakon ovog gostovanja naš GKUD putovaće u Bileću do kraja ove godine. Naravno, u toku letnjeg programa i ‘Teatar 91’ uzvratiće posetu i izvešće svoju predstavu u nadi da će se ova saradnja nastaviti i dalje ‒ istakla je Milena Rašić, direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91”.

GKUD Aleksinac Celovečernji koncert gostiju i aleksinačkih folkloraša zakazan je za sutra (subota, 4. maj) od 20 časova i ovo je prilika da ljubitelji narodne igre dođu u veliku salu Doma kulture i pogledaju šta je folklor iz Bileće pripremio za njih.

Iako je aleksinačko pozorište prošle godine prvi put gostovalo u Bileći, predstavnici opštine Aleksinac prisutni su dugi niz godina u ovom hercegovačkom mestu. U ovom prijateljskom gradu često gostuju aleksinačka udruženja, likovni umetnici i ansambli muzičke škole.

Foto: Fejsbuk stranica GKUD-a Aleksinac 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + nineteen =