Veća bezbednost na pružnim prelazima

Zbog povećanja bezbednosti na pružnim prelazima na teritoriji aleksinačke opštine, članovi lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja doneli su odluku da se oformi komisija koja će narednih dana obići sve prelaze kako bi se ustanovilo u kakvom je stanju signalno-sigurnosna oprema i koja to mesta nisu obezbeđena branicima (rampama). Prikupljeni podaci biće prosleđeni nadležnim u JP „Infrastruktura železnice Srbije”.

Na jutrošnjoj sednici, članovi ovog Saveta usvojili su Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za 2019. godinu. Za ove namene biće izdvojeno 4.000.000 dinara. Deo sredstava biće prikupljen od naplaćenih kazni za prekršaje u saobraćaju a drugi deo iz opštinskog budžeta. Najviše sredstava (830.000 dinara) namenjeno je za uređenje zona škola.

Savet je usvojio i rešenje o dodeli još 30 auto sedišta za decu u 2018. toj godini. Ova akcija, kako je rekao predsednik Saveta Čedomir Rakić, biće nastavljena i naredne godine. Konkurs će biti stalno otvoren za podnošenje prijava a sedišta će se deliti na svaka tri meseca kada će biti održavane i obuke za roditelje.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 10 =