Већа безбедност на пружним прелазима

Због повећања безбедности на пружним прелазима на територији алексиначке општине, чланови локалног Савета за безбедност саобраћаја донели су одлуку да се оформи комисија која ће наредних дана обићи све прелазе како би се установило у каквом је стању сигнално-сигурносна опрема и која то места нису обезбеђена браницима (рампама). Прикупљени подаци биће прослеђени надлежним у ЈП „Инфраструктура железнице Србије”.

На јутрошњој седници, чланови овог Савета усвојили су Програм коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2019. годину. За ове намене биће издвојено 4.000.000 динара. Део средстава биће прикупљен од наплаћених казни за прекршаје у саобраћају а други део из општинског буџета. Највише средстава (830.000 динара) намењено је за уређење зона школа.

Савет је усвојио и решење о додели joш 30 ауто седишта за децу у 2018. тој години. Ова акција, како је рекао председник Савета Чедомир Ракић, биће настављена и наредне године. Конкурс ће бити стално отворен за подношење пријава а седишта ће се делити на свака три месеца када ће бити одржаване и обуке за родитеље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 2 =