Vakupčani sve zasenili

Takmičenjem u nadvlačenju konopca, koje je održano juče u Vakupu, označen je početak ovogodišnjeg ciklusa Olimpijskih seoskih igara. Osim domaćina takmičenja, Vakupa, nadmetale su se i ekipe Tešice i Katuna. Vakupčani su opet bili najbolji i još jednom dokazali da nemaju takmaca u ovoj atraktivnoj disciplini.

Domaćini su priredili i malu izložbu trofeja koje su osvojili u minulih pet godina, koliko se bave ovim timskim sportom. Takmičenju su prisustvovali i predstavnici svrljiške Mesne zajednice Plužine sa kojom Vakupčani već izvesno vreme sarađuju.

Olimpijske seoske igre, koje ove godine organizuje Sportsko- rekreativni centar Aleksinca (SRCA), nastavljaju se sutra u Katunu takmičenjem u malom fudbalu. Osim domaćina, kako je najavljeno, na takmičenju će učestvovati ekipe mesnih zajednica Lipovac, Dobujevac, Draževac i Gornji Krupac. Takmičenje počinje u 18 sati.

Inače, sem nadvlačenja konopca i malog fudbala ekipe će se takmičiti i u odbojci, narodnom višeboju, stonom tenisu, streljaštvu, basketu, šahu i pikadu. Pobednici takmičenja učestvovaće u republičkom finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije, 14. septembra u Boljevcu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × two =