Vakup, Tešica i Loćika u finalu OSIS-a

Tokom vikenda, u okviru Olimpijskih seoskih igara, održana su takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu i pikadu.

Mesna zajednica Loćike u subotu je bila domaćin nadmetanja u stonom tenisu. Osim domaćina, takmičile su se ekipe još četiri mesne zajednice: Tešica, Bankovac, Žitkovac i Bovan. Posle žrebanja, odigrani su kvalifikacioni mečevi, a u finalu su odmerile snagu ekipe Tešice i Loćike. U veoma dobrom meču pobedila je Loćika koja je prošle godine na Olimpijskim seoskim igrama Srbije u Koceljevi osvojila bronzanu medalju.

U nedelju je na Aleksinačkom Rudniku održano takmičenje u pikadu. U muškoj konkurenciji takmičili su se predstavnici mesnih zajednica Tešica, Bankovac, Loćika i Aleksinački Rudnik, a u ženskoj ekipe Tešice i Vukanje. U obe konkurencije trijumfovale su ekipe Mesne zajednice Tešica.

Istog dana Mesna zajednica Rutevca ugostila je ekipe koje su se takmičile u malom fudbalu. Izuzev domaćina, to su i Aleksinački Rudnik, Kraljevo i Vukašinovac. U finalu Aleksinački Rudnik je sa 6:2 pobedio ekipu Kraljeva i plasirao se za završno takmičenje u malom fudbalu, čiji će domaćin 7. jula biti upravo Mesna zajednica Aleksinački Rudnik. Za titulu pobednika takmičiće se ekipe Dobrujevca, Donjeg Adrovca i Loćike, koje su ovog pravo stekle kao pobednici grupa.

„Vizuˮ za republičko finale Olimpijskih seoskih igara Srbije, koje biti održano 14. septembra u Boljevcu, do sada su overile mesne zajednice: Vakup (nadvlačenje konopca), Tešica (pikado, muška i ženska konkurencija) i Loćika (stoni tenis).

Ekipa MZ Loćika

Ove godine Olimpijske seoske igre organizuje Sportsko-rekreativni centar Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 1 =