Usvojen Plan javnog zdravlja za 2019. godinu

Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje opštine Aleksinac usvojen je Godišnji plan za 2019. godinu. Plan se bazira na četiri strateška cilja koji su sastavni deo Strategije javnog zdravlja opštine Aleksinac za period od 2017. – 2022. godine.

Predviđene aktivnosti u okviru Akcionog plana tiču se prevencije i kontrole zaraznih i nezaraznih bolesti i drugih oboljenja, podrške razvoju pristupačne i kvalitetne zadravstvene zaštite, razvoja i edukacije ljudskih resursa u oblasti javnog zdravlja i poboljšanja uslova života građana u našoj opštini. Na sastanku je istaknuto da će svi učesnici javnog zdravlja učiniti napore da realizuju sve akcije iz pomenutog Akcionog plana.

Pored izveštaja sa sastanka sa predsednikom opštine i direktorima Opšte bolnice i Doma zdravlja na kojima je bilo reči o poboljšanju zdravstvenih ustanova, članovi Saveta su usvojili i predlog o organizivanju edukativnih predavanja za školsku decu i omladinu u vezi sa bolestima zavisnosti ali i kada je reč o značaju redovnog vakcinisanja dece protiv zaraznih bolesti.

Umesto predloženog programa „Deca su ukras sveta” u izvođenju Minje Subote, odlučeno je da se do kraja godine organizuju dva nastupa Leontine Vukomanović. Jedan koncert će biti održan u Aleksincu, a drugi u Žitkovcu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × one =