Pauk

Uskoro pauk na aleksinačkim ulicama

Novina koja nas očekuje u narednoj godini, prema najavama nadležnih, jeste ozbiljnije rešavanje problema parking mesta u samom gradu i sankcionisanje onih koji nepropisno parkiraju vozila. Javno komunalno preduzeće „Komunalne usluge” nabavilo je novo pauk vozilo, a kako nam je rečeno ono je obezbeđeno iz sredstava ovog opštinskog preduzeća i već je isporučeno. Nadležni kažu da će se na ovaj način rešavati problem nepropisnog parkiranja vozila, koja neretko ometaju i zakrčuju saobraćaj, a dešava se i da zagrade pristup nekom objektu.

Stigli su i projekti koji regulišu pitanje mirujućeg saobraćaja, pa će po njima u gradu postojati tri besplatna parkinga. Sva tri se nalaze na lokacijama koje su blizu centra grada, stara autobuska stanica, novoizgrađeni parking iza stadiona i treći u Ulici Vojske Jugoslavije. Takođe i parkirališta iza blokova stambenih zgrada moći će da se koriste besplatno.

Na ostalim mestima, koja će verovatno biti raspoređena po zonama, parking će se naplaćivati i ovu meru sprovodiće posebno ustanovljena služba preduzeća „Komunalne usluge”. Još uvek je nepoznanica kakav će biti cenovnik ovih usluga, što će biti odlučeno verovatno onda kada budu doneti propisi i formirana služba. Za sada je samo izvesno da će se i u Aleksincu naplaćivati parking mesta i da će ubuduće nepropisno parkirana vozila odnositi pauk.

Kako saznajemo, ukoliko ne dođe do nekih ozbiljnijih tehničkih problema, već od proleća aleksinački vozači moraće da motre na pauka.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 3 =