Uroš

Urošu je potrebna pomoć: Humanitarna predstava za Novu godinu

Poslednjeg dana ove godine u aleksinačkom Domu kulture igraće se humanitarna Novogodišnja predstava. Na listi naših sugrađana kojima treba pomoći je na veliku žalost i maleni Uroš Matošević, kome je nedavno dijagnostikovan tumor. Iako u početku simptomi nisu ukazivali da je reč o ozbiljnom zdravstvenom problemu, ispostavilo se da dečak boluje od opake bolesti.

̶ Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiju u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega – piše na sajtu Fondacije „Budi human” koja se priključila u prikupljanju pomoći za Uroša. 

Mesec dana kasnije mališan je po drugi put dobio strahovite bolove u desnom kuku i tada je prebačen na hematologiju gde je vađenjem koštane srži konstatovano da ima tumor, što je kasnije potvrdio skener. Kako stoji na sajtu Fondacije, roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemoterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi. Lekari sumnjaju da je neuroblastom u pitanju.

Novogodisnja predstava Kako bi se ovom dečaku omogućilo da pomoć lekara potraži u inostranstvu, „Teatar 91” i Udruženje obolelih od malignih bolesti „Vera, ljubav, nada” najavljuju da će tokom novogodišnjih praznika organizovati nekoliko humanitarnih predstava.

̶Svi koji žele da pomognu Urošu, mogu da pogledaju Novogodišnju predstavu 31.12.2019. god. od 11 časova u sali Doma kulture u Aleksincu, i svojim malim doprinosom pomognu da nastavi sa lečenjem. Budimo humani i Urošu omogućimo srećnije detinjstvo – poručuju organizatori. 

Urošu se može pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržajem 742 na broj 3030 ili uplatom na žiro račun koji je Fondacija opredelila za ovog mališana iz Aleksinca.

Uroš

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 3 =