Ražanj Dom zdravlja

U Ražanju besplatna mamografija i za stanovnice susednih opština

Besplatna mamografija koja se već nešto više od nedelju dana sprovodi u ražanjskom Domu zdravlja privukla je veliku pažnju stanovnica ove opštine, ali i susedstva. Do sada je pregledano 186 žena, u proseku dvadesetak dnevno, a iz ove ustanove poručuju da se na preventivni pregled dojke mogu javiti sve žene između 50 i 69 godina, kako iz Ražnja, tako i iz Aleksinca i okolnih opština.

‒ Žene u šestoj i sedmoj deceniji mogu da se jave na pregled bez prethodnih medicinskih indikacija, dakle sa ličnom kartom, bez zdravstvene knjižice, samo prethodno moraju zakazati ovde kod nas u Domu zdravlja i ova mera se preduzima samo radi bolje organizacije – kaže direktor ražanjskog Doma zdravlja Nenad Stanković i dodaje da mlađe žene mogu da dođu na preventivni pregled na osnovu uputa izabranog lekara, odnosno prethodno utvrđene medicinske indikacije. 

Stanković objašnjava da je ova ražanjska, deo šire akcije koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a čiji je cilj rano otkrivanje i lečenje maligniteta dojke. Pokretni mamograf, koji je stacioniran na ulazu B Doma zdravlja u Ražnju, u ovoj ustanovi biće do subote, 2. februara, do kada je planirano da traje akcije.

Pregledi se obavljaju uz nadzor radioloških tehničara iz Niša svakog radnog dana i subotom od 9 do 17 časova, poručuju u Domu zdravlja Ražanj.

Zakazivanje pregleda putem telefona 037 841 151 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × four =