Ražanj Dom zdravlja

У Ражању бесплатна мамографија и за становнице суседних општина

Бесплатна мамографија која се већ нешто више од недељу дана спроводи у ражањском Дому здравља привукла је велику пажњу становница ове општине, али и суседства. До сада је прегледано 186 жена, у просеку двадесетак дневно, а из ове установе поручују да се на превентивни преглед дојке могу јавити све жене између 50 и 69 година, како из Ражња, тако и из Алексинца и околних општина.

‒ Жене у шестој и седмој деценији могу да се јаве на преглед без претходних медицинских индикација, дакле са личном картом, без здравствене књижице, само претходно морају заказати овде код нас у Дому здравља и ова мера се предузима само ради боље организације – каже директор ражањског Дома здравља Ненад Станковић и додаје да млађе жене могу да дођу на превентивни преглед на основу упута изабраног лекара, односно претходно утврђене медицинске индикације. 

Станковић објашњава да је ова ражањска, део шире акције коју спроводи Министарство здравља Републике Србије, а чији је циљ рано откривање и лечење малигнитета дојке. Покретни мамограф, који је стациониран на улазу Б Дома здравља у Ражњу, у овој установи биће до суботе, 2. фебруара, до када је планирано да траје акције.

Прегледи се обављају уз надзор радиолошких техничара из Ниша сваког радног дана и суботом од 9 до 17 часова, поручују у Дому здравља Ражањ.

Заказивање прегледа путем телефона 037 841 151 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 1 =