opstina-aleksinac-2

U ponedeljak javna rasprava o opštinskom budžetu

U toku je Javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2020. godinu i trajaće još nekoliko dana, odnosno do ponedeljka kada će biti održan otvoreni sastanak.

Otvoreni sastanak predstavnika nadležnih organa opštine, odnosno javnih službi sa zainteresovanim građanima i predstavnicima Udruženja građana zakazan je u sali Skupštine opštine Aleksinac sa početkom u 10 sati.

− U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srbije, Zakonom o finansiranju lokalne samouprave i opštinskim aktima, opština je u obavezi da sprovodi Javnu raspravu svake godine prilikom donošenja budžeta, kao i prilikom svakog rebalansa. Opštinska uprava, Odeljenje za skupštinske poslove i ja kao sekretar Skupštine opštine nastojimo da upoznamo što širi krug lica koja bi učestvovala na Javnoj raspravi – kaže Dragan Milojević, sekretar SO Aleksinac. 

Po njegovim rečima interesovanje je generalno slabo i ne postoji takva vrsta kulture ili interesovanja kod građana da uopšte prate donošenje budžeta, šta se finansira, na koji način i sa koliko sredstava.

Sprovođenje Javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2020. godinu počelo je 4. novembra objavljivanjem na sajtu opštine Aleksinac i isticanjem na oglasnoj tabli u zgradi Skupštine opštine Aleksinac, kao i na oglasnim tablama mesnih zajednica na teritoriji opštine Aleksinac. Tekst je dostavljen i odborničkim grupama u Skupštini opštine Aleksinac.

Sve primedbe, sugestije i predlozi na Nacrt Odluke o budžetu opštine Aleksinac za narednu godinu mogu se u pisanom obliku dostaviti Opštinskoj upravi – Odeljenju za finansije najkasnije do ponedeljka 25. novembra.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 1 =